Designkeukens

Elegante, prijzige keukens. Dit zijn woorden waar je aan moet denken bij designkeukens. Wat maakt een keuken nou eigenlijk design. Waarom is het anders dan een moderne keuken?

Designkeukens

Stijl

Wat kenmerkt een design keuken nou precies? De design keuken is uit de basis een moderne keuken. Alleen dan net een stapje hoger. Net zoals de moderne keuken is een design keuken vaak strak afgewerkt met greeploze lades en in hoogglans of mat. De design keuken gaat echter net iets verder. Het unieke design kenmerkt deze keukens. Het doel van een design keuken is om deze zo opvallend en uniek mogelijk te maken.

Dit is ook te zien aan de opvallende kleuren die gebruikt worden en de vormgeving. Het is allemaal net een tikkie anders dan bij een normale keuken. Geen enkele design keuken lijkt precies op elkaar. Dit is ook niet de bedoeling. Met jouw eigen design keuken heb jij de perfecte en unieke keuken die volledig bij jouw wensen past.

Prijs

Vanwege het gebruik van duurdere materialen valt de prijs van een design keuken in de meeste gevallen wat hoger uit. Met een budget van 15.000 euro of hoger heb je al een redelijke design keuken. Keukenzaken die deze soort keukens verkopen kiezen er voor om duurdere merken en materialen te gebruiken. Op deze wijze valt de prijs hoger, maar u krijgt er ook wat voor terug.

Italiaans design

Designkeukens komen van oorsprong qua stijl uit Italië. Bij het oriënteren op Italiaanse keukens komt u vrijwel altijd uit op een design keuken. Deze keuken is dan ook perfect voor degene die veel om stijl geeft. Met een nette strakke afwerking wordt alles tot in de puntjes uitgedacht.

Het totale plaatje

Uiteindelijk gaat het er om dat alle losse delen bij elkaar gaan passen. Dus ook de apparatuur moet aansluiten op het design van de keuken. Gelukkig let de keukenontwerper hier ook goed op. Maar het kan nooit kwaad om bij uw ontwerper of keukenadviseur na te vragen. Keukenzaken die design keukens verkopen hebben vaak goede ontwerpers. Beter dan bij een laag segment keukenzaak.