Hoogglans keukens

Veel lichtinval in je keuken zorgt voor een frisse look. Als dit jou aanspreekt zijn hoogglans keukens een goede optie voor jou! Lees meer over het uiterlijk van deze keukens en hoe je ze het beste kan onderhouden.

Hoogglans keukens

Het uiterlijk van hoogglans keukens

Hoogglans keukens zijn vaak strak afgewerkt zodat alles er netjes en elegant uit ziet. Met greeploze kastjes wordt alles samen één geheel. De kleur van een hoogglans keuken kun je alle kanten mee op. Het ligt aan jouw persoonlijke voorkeur. Wil je een frisse keuken met veel licht of ga jij voor warmere kleuren?

Bekijk de voordeligste hoogglans keukens >>>

 

 

Een witte keuken zien we het meeste, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere goede opties zijn. Een zwarte of donker rode keuken is ook erg populair. Het risico is hierbij wel dat je er op uitgekeken kunt raken. Een witte keuken in hoogglans is tijdloos.

Onderhoud is belangrijk

De lak van een hoogglans keuken is erg gevoelig. Er zijn verschillende soorten lak, en er zijn gradaties in kwaliteit natuurlijk. Het feit blijft dat lak snel beschadigt, wel of geen dure en kwalitatieve lak.

Door deze lak krijg je snel vlekken en vingerafdrukken. Dat is niet te voorkomen. Pas daarom op dat je geen voorwerpen tegen de keukenkastjes aanstoot. De kans is dan groot dat je een kras veroorzaakt.

De hoogglans van de keuken zorgt voor een spiegelend effect. Hierdoor zie je vlekken en vingerafdrukken nog sneller.

Desondanks zijn hoogglanskeukens gemakkelijk schoon te maken. Met een vochtige doek haal je de vlekken snel weg. Het is wel zaak dat je dit geregeld doet. Zo houdt je je eigen hoogglans keuken het mooiste voor lange tijd. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen om je lak zo goed mogelijk te houden. Vraag hierover bij je keukenadviseur.

Het werkblad

Het meest gebruikte deel van de keuken is het werkblad. Daarom is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is en natuurlijk ook een mooi uiterlijk heeft. Bij een hoogglans keuken zien we vooral veel RVS, natuurstenen en glazen werkblazen. Dit sluit goed aan op de strakke afwerking van de keuken. Heb je toch liever iets anders? Informeer dan bij je keukenadviseur welke opties passend zijn in jouw ontwerp.