Inrichten keuken tips

Er zijn honderden manieren waarop je je keuken kunt inrichten. Ze zijn alleen niet allemaal even praktisch of mooi in je design. Deze tips gaan jou helpen om de inrichting van jouw keuken perfect te maken.

Keuken inrichten tips

Benut je ruimte goed

Om ruimte tekort te voorkomen moet je alle beschikbare ruimte goed gebruiken. Dit betekent dat je ook de kastjes onder je spoelbak kunt gebruiken of onderlades kunt plaatsen mocht daar ruimte voor aanwezig zijn. Er is soms meer ruimte te gebruiken dan je in eerste instantie denkt.

Combineer je apparatuur

Om zo min mogelijk ruimte te hoeven gebruiken kun je apparatuur combineren. Denk hierbij aan je oven en magnetron. Neem dan een combi oven-magnetron. Dit hoeft niet persé veel meer te kosten. Dit past in iedereen zijn budget.

Om het aanrecht zo leeg mogelijk te houden is het belangrijk om te bekijken welke apparatuur je vaak gebruikt en welke nauwelijks. Bijna iedereen heeft wel een koffiezetapparaat. Het is logisch om deze op het aanrecht te plaatsen. Bij een keukenmachine of een air-fryer ligt dit anders. Deze gebruiken (de meeste mensen) incidenteel. Het is dan ook handiger om deze standaard in de garage of voorraadkast te bewaren. Dit bespaart veel ruimte.

Licht

Verlichting maakt of breekt een ruimte. Zie je het al voor je, een ruimte met witte tl-buis verlichting? Daar ben je vast niet graag… Het is saai en kil. Beter kies je voor verlichting die je keuken vrolijk en knus maken. Bijvoorbeeld sfeerverlichting. Hiermee geef je je keuken extra leven in de brouwerij.

Potten

Het is een trend om potten te gebruiken. Dit kan met pasta en kruiden bijvoorbeeld. Voorraadpotten gevuld met gekleurde soorten pasta voegen echt iets toe. De kleur toevoeging geeft een net iets andere tint aan de look van je keuken.

Keukengerei

Dit is iets wat iedereen nodig heeft. Je bezit het in eerste instantie door praktische redenen. Ook voor het uiterlijk van je keuken kan het iets moois toevoegen! Als je het toch nodig hebt kun je het net zo goed op het aanrecht in een speciaal vaasje zetten. Een mooie decoratie en super handig om bij de hand te hebben.

Ga de hoogte in

Of je een kleine keuken hebt of niet, dit is voor iedereen een verbetering voor het gebruiksgemak. Op een gegeven moment zitten al je lades vol terwijl je nog een heleboel spullen kwijt moet. Houdt er dan rekening mee tijdens het inrichten van je keuken dat je in de hoogte gaat werken. Keukenkastjes of plankjes tegen de wand aan zodat je hier nog meer spullen kwijt kunt.

Houdt het simpel

In een plek als de keuken is het belangrijk om de rust te bewaren. We geven hier een heleboel tips, maar gebruik ze vooral niet allemaal. Stop niet je aanrecht vol met planten, keukenapparaten en voorraadpotten. Maak keuzes in wat je mooi vindt. Simpelheid is de sleutel tot succes. Het houdt alles overzichtelijk en rustig.

Logica

‘t is wel zo handig om dingen logisch in te delen. Uiteindelijk draait het erom dat de inrichting van jouw keuken volledig bij jou past. Jij bent namelijk degene die er in moet werken. Vindt je het prettig om al je kruiden bij de hand te hebben, staande voor het fornuis? Zorg er dan voor dat je de kruiden in een lade plaatst die dicht bij het fornuis geplaatst is.