De keukentrends van 2019

De keukentrends van 2019. We zijn ondertussen alweer goed op weg in 2019. Daarom kunnen we nu goed kijken welke trends echt aan het doorzetten zijn. Geen voorspellingen meer. Dit zijn ze, de keukentrends van 2019!

Het valt op dat de moderne stijl steeds meer invloeden brengt. Dit in combinatie met het verduurzamen van de keuken levert mooie combinaties op.

Keukentrends 2019

Slimme keukenapparatuur

De techniek heeft niet stilgestaan. We zien dan ook steeds meer van deze technische snufjes terugkomen. En zeker dit jaar.
Hierbij moet je denken aan keukenapparatuur zoals de slimme koelkast van Samsung. Deze besteld automatisch de boodschappen die (bijna) op zijn! Dit kan doordat hij gekoppeld is aan je Mastercard. Hij kan ook een muziekje opzetten via Spotify.

Alle soorten zoals deze maken je keukenervaring steeds gemakkelijker. En dit wordt in de toekomst alleen nog maar meer en meer populair.

Inductie en geen gas meer

Alles moet en wordt duurzamer. Zeker met de doelstellingen die afgelopen tijd gemaakt zijn door Europa en de Nederlandse overheid. Zo ook alles in de keuken. Tijdens het koken verbruik je best veel energie. Gas is dus verleden tijd. Dat kan nu eigenlijk al niet meer en met het oog op de toekomst al helemaal niet. Voorbereiden op deze verandering is wel zo handig. Daarom zien we steeds meer inductie opkomen.

Brede keukenlades

Al die spullen die je nergens kwijt kunt. Iedereen heeft er last van. De brede keukenlades zijn hier de perfecte oplossing voor en daarom zien we ze steeds meer. Afgezien van het feit dat het ook mooi staat is het ook erg handig dus. Al uw pannen en andere keukengerei kunt u hierin kwijt.

Gouden tinten

Dit hoort wel een beetje bij de steeds populairder wordende moderne stijl. Een zwarte of witte keuken met gouden details. Hierbij moet je denken aan gouden kranen, handgreepjes, bestek en kookgereedschap. Een tijd geleden zagen we het bijna niet want men vond het te kitsch. Dat is nu wel veranderd. Het straalt klasse uit en een warme sfeer. Perfect voor de moderne keukenganger.

Open keuken

Veel licht en veel ruimte. Dat is wat we willen creëren in onze keuken toch? In 2019 is dit ook erg populair. En met het oog op het mooie najaar willen we dat ook. Gezellig samen knus in huis zitten en met een open keuken creëer je één grote ruimte waardoor je altijd gezellig samen bent, ook tijdens het bereiden van een maaltijd.

Veel groen (planten)

Naast het feit dat het erg handig is je eigen kruidenplantjes te hebben staat het ook nog eens erg mooi in je keuken en voegt het net een tikkie kleur toe wat zorgt voor meteen een hele andere tint. De tip voor 2019: veel groen!!!

Kleur! (effen)

Er wordt veel gebruik gemaakt van kleur. Maar dan in veel gevallen wel effen. Dat komt omdat er een grote behoefte aan rust is. Ook in de keuken. Omdat kleur de boel wel opvrolijkt wordt er dan ook zeker mee gewerkt en vaak ook zelfs in felle kleuren maar dan wel effen. Dit is een trend en aspect van je keuken de alles meteen een heel ander uiterlijk kan geven met een stralende uitstraling.

Hidden kitchen

Mensen willen hun keuken verstoppen. Niet eens in de eerste plaats omdat mensen hun keuken lelijk vinden, maar omdat ze de ruimte nodig hebben. Maar hoe verstop je dan je keuken? Dit kan als je je keuken verwerkt is een soort kast meubel. Door er schuifdeuren in te maken kun je deze er voor schuiven en erg gemakkelijk je keuken laten ‘verdwijnen’.

Al deze trends werden verwacht voor 2019 en ze zijn ook daadwerkelijk opgekomen. Dan kan jij toch ook niet achterblijven? Neem één van deze trends eens mee in je ontwerp. Probeer iets uit. Misschien past er wel iets bij jouw wensen.