Moderne keukens

Moderne keukens, een zeer populaire keukensoort in 2019. Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Hoeveel kost zo’n moderne keuken eigenlijk en wat is nou een moderne keuken?

Moderne keukens

Kenmerken moderne keuken

Bij de kenmerken van een moderne keuken anno 2019 zien we vooral een rustige uitstraling en strak afgewerkte glanzende keukenkastjes. Maar hoe zit een moderne keuken nou precies in elkaar en met welke materialen precies?

Lichte kleuren

Moderne keukens zie je vooral in lichte kleuren. Dit zorgt er voor dat er licht gecreëerd wordt binnenshuis. De meest voorkomende variant van de moderne keuken is dan ook in het wit. Een populaire kleur die het daglicht nog even extra highlight in het huis. De kastjes worden dan ook vaak glanzend gemaakt. Dit zorgt voor een net iets strakkere afwerking. Is wit niet echt uw ding? Oriënteer dan eens op pastelkleuren. Deze zorgen voor licht in uw keuken met een tintje kleur!

Speelse details

Het kan zijn dat lichte kleuren simpelweg niet je ding zijn. Andere kleuren passen ook heel goed in een moderne keuken. We zien steeds meer felle kleuren in de keuken. Het is maar net wat beter past bij jou. Een felle rode keuken bijvoorbeeld? Bijna alle kleuren passen binnen deze stijl. Zolang het maar bij elkaar past. Vraag daarom altijd om advies bij een keukenadviseur.

Werkblad

De meest gebruikte materialen in een moderne keuken voor het werkblad zijn natuursteen en composiet. Dit zijn materialen die voor een rustige uitstraling zorgen. Alles effen en rustig. Dat is de sleutel tot succes in het creëren van een mooie moderne keuken.

(semi) Greeploze kastjes

Dit is een must have in de moderne keuken. Keukenkastjes zonder enige greepjes. Met greeploze kastjes verdwijnen de greepjes uit beeld en krijgt jouw keuken een echte strakke afwerking. Dit kan zorgen voor die laatste touche die je keuken nodig heeft.

Eyecatchers

Juist omdat uw keuken rust uitstraalt is het een mooie toevoeging om iets opvallends in uw keuken te hebben staan. Denk hierbij aan keukenapparaten. Vandaag de dag heeft u bijvoorbeeld van SMEG de meest moderne keukenapparaten. Deze passen perfect bij de stijl van uw moderne keuken. Op zoek naar iets goedkopers? Koop dan een grote bos bloemen! Dit voegt een heleboel kleur toe en is een echte eyecatcher in uw keuken. Iedereen die binnen komt lopen zal zijn of haar oog werpen op de prachtige opvallende keuken.

Prijs van een moderne keuken

Het mooie van deze soort keuken is de prijs! De moderne keuken heb je namelijk in alle soorten prijsklassen. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Voor ieder budget is er een weg te vinden in het keukendoolhof. Al vanaf 3.000,- euro heeft u er eentje.

Inspiratie

Er zijn zoveel verschillende soorten moderne keukens. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om te bedenken wat je nou echt wilt. Neem eens een kijkje in deze gratis keukenbrochures. Hier vindt je allerlei ideeën en tips over het inrichten en ontwerpen van je keuken.
Soorten moderne keukens
De moderne keuken heeft verschillende benamingen. Ook als u in de brochures kijkt of online zul je verschillende namen tegenkomen. We spreken bij een moderne keuken ook wel van een rechte keuken, een eiland keuken of een hoekkeuken.

Onderhoud

Vanwege de strakke en gladde afwerking is de moderne keuken gemakkelijk schoon te maken en ook te houden! Met een simpel doekje en wat groene zeep heb je zo alle vlekjes weg.

Spoel of kookeiland

Uw keuken is het middelpunt in huis. Het kan ook een gezellige plek zijn om samen te zijn. Een spoel of kookeiland kan hier iets moois aan toevoegen. Deze zorgt voor een samenvoeging van het woongedeelte en het kookgedeelte. De grens wordt vager en het is makkelijker om samen te zijn. Of de rest van het gezin nou in de woonkamer zit en u in de keuken maakt niets meer uit. Het wordt één grote gezellige ruimte.