Onderhandelen over keukens

Iets waar velen hoofdpijn van krijgen bij de gedachte dat ze dit moeten doen. Onderhandelen bij het kopen van een keuken. Met deze tips hoef je je niet meer druk te maken over het onderhandelen. Het is namelijk erg simpel als je weet hoe het moet en wat de keukenverkoper zijn doel is.

Onderhandelen over keukens

Wel of niet je budget vertellen

De meeste mensen denken dat het gevaarlijk is om je budget te vermelden aan de keukenverkoper in de showroom. Dat is een fabel. De keukenverkoper kan jou het beste helpen als hij of zij jouw budget weet. Ongeveer dan.

Je hoeft niet 100% eerlijk te zijn over jouw budget. Het is altijd slim om er iets onder te gaan zitten. Ben je op zoek naar een keuken van 10.000,– ? Vertel de verkoper dan dat je een keuken zoekt van maximaal 9.000,- of 9.500,- .

De verkoper zal altijd proberen jou een iets duurdere keuken te verkopen die net niet binnen je genoemde budget valt. Zo proberen ze altijd iets meer winst te kunnen maken.

De conclusie is dus, noem je budget wel! Zo kan de verkoper jou het beste helpen. Het is zonde van iedereens tijd als er jou een keuken wordt aangeprezen die je onmogelijk kunt betalen.

Korting in ruil voor iets

Jij krijgt korting op jouw nieuwe keuken als je een goede recensie achterlaat. Een win-win situatie voor jou en de keukenzaak. Dit is een voorbeeld uit zovele. Het is in veel keukenzaken mogelijk om korting te krijgen als je iets voor hen terugdoet.

Het er bij halen van de concurrerende keukenzaken is ook een goede truc. Vertel de verkoper dat je bij de keukenzaak om de hoek dezelfde keuken kan krijgen voor een lagere prijs. Dan zijn ze soms geneigd om je korting te geven zodat je de keuken zeker bij hen koopt.

Keuken kopen Duitsland? Dan ben je meestal ietsje goedkoper uit. Dit hangt enorm af van de korting die je krijgt.

Weet wat je wilt

De verkoper zal proberen om zo veel mogelijk extra hebbedingetjes in je keukenontwerp te plaatsen. Als je niet van te voren hebt nagedacht over welke extra’s je wilt ben je sneller geneigd om de keukenverkoper te geloven en veel van deze extra’s te nemen.

Ga daarom altijd voor je bezoek aan de showroom aan de keukentafel zitten om te bedenken wat je wilt. Zo voorkom je een forse stijging van je keukenprijs terwijl dat niet had gehoeven.

Geen zin in onderhandelen?

Het is goed mogelijk dat je alsnog helemaal niet wilt onderhandelen om welke reden dan ook. Dat hoeft ook niet. Er zijn een heleboel keukenzaken in Nederland waar ze keukens verkopen voor vaste prijzen. Dan hoeft u hier niet over in te zitten. Steeds meer keukenzoekers kiezen voor zo’n zaak. Dat is bijvoorbeeld een Ikea of I-Kook keukens.

Hoe werkt dit dan met keukenrenovatie? Daar kan je meestal niet onderhandelen. Goedkope goede keukenrenovatie? Dat doe je bij Kuchenmeister.