Pastelkleur keuken

Zachte schattige kleuren die je met name veel tijdens de paasdagen tegenkomt. Dat is waar je aan denkt bij pastelkleuren. Echte lentekleuren die je ook vooral dan ziet. Maar is dat alles wat we doen met deze frisse kleuren? Ze worden ook veel in keukenontwerpen gebruikt. Maar hoe wordt dat precies gedaan?

Pastelkleur keuken

Het toepassen van pastelkleuren

‘t is lastig om goed in te schatten hoe je pastelkleuren het beste toe kunt passen. Geen paniek! Ik heb het antwoord voor je. Het is erg belangrijk om eerst bij jezelf na te gaan, welke kleuren vind ik het mooiste? Zachtblauw, mintgroen of misschien roze? Als je dat voor jezelf besloten hebt kun je bekijken wat je verder wilt.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden met pastelkleuren in de keuken. Zo kun je de hele keuken zacht blauw of een andere pastelkleur maken. Als dit net iets te heftig is kun je ook alleen de achterwand van je keuken in deze kleur verven. Dan komt het net iets minder heftig over. Doordat pastelkleuren heel zacht zijn zal dat niet snel nodig zijn.

Meubels & accessoires

Je gehele keuken in pastelkleuren dompelen is misschien niet iets wat iedereen mooi vindt. Het is ook zeker niet nodig. De kleuren zijn ook te gebruiken in een heleboel andere dingen in je ruimte. Een mintgroene koelkast bijvoorbeeld? Of lichtroze stoelen. Je kunt het zo gek niet bedenken tot in de details.

Doordat dit een trend is die steeds meer opkomt, zien we het meer en meer bij keukenzaken. Alle merken spelen er ook steeds meer op in. Zo kun je verschillende keukenapparaten en ander keukengerei kopen die super leuk te combineren zijn in allerlei pastelkleurtjes.

Hier hebben we een rijtje met accessoires voor je die je allemaal in je keuken kunt gebruiken en combineren:

  • Gekleurde kaarsen
  • Lampen
  • Eettafel / stoelen
  • Servies in pastelkleuren

    Is pastel een paaskleur?

    Pastelkleuren worden al snel in verband gebracht met het paasfeest. Rond de tijd dat we Pasen vieren zien we veel van deze kleur terugkomen in allerlei accessoires. Doordat het snel als de kleur van Pasen gezien wordt schrikt het mensen af om het buiten de feestdagen toe te passen. En dat is enorm zonde, want het staat zo leuk! Het brengt op een subtiele wijze kleur in je ruimte. Er zijn meer mensen met een pastel kleurige keuken dan je zou denken. Wees daarom niet bang en kies voor pastelkleuren als je dat leuk vindt. Het is een mooie toevoeging aan het uiterlijk van je keuken.