Waar je op moet letten bij keukenoriëntatie

Op de weg naar een nieuwe keuken is keukenoriëntatie het belangrijkste punt waarbij je goed de tijd moet nemen. Doe je dit niet dan kan je nieuwe keuken flink gaan tegenvallen. Hoe oriënteer je goed en waar moet je op letten?

Keukenoriëntatie

Een praktische inrichting

Je ziet een prachtige keuken in een magazine en je voelt het direct. Dit wordt hem! Pas hier mee op. Iets kan er geweldig uitzien maar er is ook een andere kant. De kans is groot dat de keuken niet passend is in jouw beschikbare ruimte. Dan wil je al snel gaan denken, dat ene praktische minpuntje… dat maakt de schoonheid van de keuken wel goed. Daar krijgen 9 van de 10 mensen spijt van. Zet altijd het functionele aspect van je keuken voorop.

Goede ergonomie

Het hebbende over de praktische kant van de keuken, denk ook aan je ergonomie. Als een keuken niet goed ontworpen is op jouw persoonlijke wensen gaat dit mis. e wilt niet na een half jaar met gigantische rugpijn lopen omdat je elke keer ver voorover moet buigen om op het aanrechtblad te werken. Vraag hiervoor altijd advies bij je keukenadviseur. Die stelt dan alle hoogtes af op jouw persoonlijke voorkeur. Bij keukenoriëntatie wordt de ergonomische kant van een keuken vaak uiten beeld gelaten omdat het niet aantrekkelijk is om in een keukenmagazine te zetten.

Liefde op het eerste gezicht

Je bladert door een magazine heen en ziet meteen jouw droomkeuken. Raak niet meteen verblind van de mooiheid die de keuken jouw huis kan bieden. Kijk altijd eerst of de keuken wel past en van goede kwaliteit is.

Trends

Waar je ook zoekt naar inspiratie, overal vindt je de trends van het moment. Op dit moment zijn dit vooral de moderne en retro keukens. Wat je ook tegenkomt online en in magazines. Doe vooral waar jou eigen persoonlijke voorkeur naar uit gaat.

Gratis ontwerptools

Verwerk je wensen tot een echt realistisch ontwerp. Met de gratis ontwerptools die online overal te vinden zijn kun je ontdekken wat je echt wilt. Breng je dromen samen in een ontwerp en kijk of het voldoet aan je wensen en budget. Niet onbelangrijk is die laatste natuurlijk. Met deze tools kun je ook goed zien wat het gaat kosten als je eenmaal je ontwerp hebt gemaakt.